Тег архиви: Исидора Данкан

Икона на стилот: Исидора Данкан, славната трагична муза

Нејзините основни принципи во танцот – телото и движењата мора да бидат слободен одраз на внатрешното доживување, ја иновираа балетската уметност. Начела на играта што денес може да се види во модерниот танц на различни трупи и поединци својата основа ...

Повеќе »