Тег архиви: јаболков оцет

Пет митови и заблуди за јаболковиот оцет и слабеењето

Јаболковиот оцет е прифатен во диетите како помошно средство за побрзо губење на килограмите. Но дали е тоа само „празно“ верување, со оглед на тоа дека за ваквото тврдење не постојат цврсти научни докази. Точно е дека јаболковиот оцет дава ...

Повеќе »

5 митови и заблуди за јаболковиот оцет и слабеењето

Јаболковиот оцет е прифатен во диетите како помошно средство за побрзо губење на килограмите. Но дали е тоа само „празно“ верување, со оглед на тоа дека за ваквото тврдење не постојат цврсти научни докази. Точно е дека јаболковиот оцет дава ...

Повеќе »

Јаболковиот оцет и диетите: Колку и како?

Со години слушаме дека јаболковиот оцет помага во борбата против вишокот килограми, а сега тоа е конечно и научно докажано. Група американски лекари и нутриционисти чие истражување е објавено во списанието Journal of Functional Foods докажаа дека конзумирање на јаболков оцет пред ...

Повеќе »

Диета со јаболков оцет за забрзано слабеење: Кога и колку?

Јаболковиот оцет е на листата на чудотворни намирници за слабеење веќе повеќе од 40 години. Како делува на организмот и зошто со негова помош побргу ги топиме килограмите? Диетата со јаболков оцет не излегува од мода, се држи едноставно, а ...

Повеќе »

Како јаболковиот оцет делува за слабеење

  Со години слушаме дека јаболковиот оцет помага во борбата против вишокот килограми, а сега тоа е конечно и научно докажано. Група американски лекари и нутриционисти чие истражување е објавено во списанието Journal of Functional Foods докажаа дека конзумирање на јаболков оцет ...

Повеќе »