Tag Archives: кадаиф

Кадаиф со мелено месо во сос, прсти да излижеш!

Кадаиф со мелено говедско во сос, односно „кадаиф манти“, специјалитет кој се служи како главно јадење, е еден од нашите омилени специјалитети од турската кујна, и ве увреуваме дека секој што ќе го проба ќе побара репете. Еве го рецетот: ...

Read More »

Рецепт за мерак: Кадаиф со мелено говедско во сос

Кадаиф со мелено говедско во сос, односно „кадаиф манти“, специјалитет кој се служи како главно јадење, е еден од нашите омилени специјалитети од турската кујна, и ве увреуваме дека секој што ќе го проба ќе побара репете. Еве го рецетот: ...

Read More »

Кадаиф манти и Кадаиф шницла – солени специјалитети од турската кујна

Кадаиф манти и Кадаиф шницла се типични турски специјалитети, а од неодамна станаа и едни од нашите омилени на балканската гастрономска мапа. Тие се доказ дека кадаифот, кој кај нас е главна состојка за прилично благиот десерт, одлично може да ...

Read More »