Tag Archives: Маја Талевска

Се што треба да знаете за BODY BARRE програмата – форма на современа физичка активност

BODY CONCEPT, секогаш во согласност со светските стандарди, ги прати иновативните програми, кои изобилуваат со трајни резултати и завиден прогрес во областа на обликување на женското тело, градејќи совршена женска линија. Денеска ќе зборуваме за една малку подзаборавена форма на ...

Read More »

Дали сте доволно флексибилни и како да ја подобрите флексибилноста?

ФЛЕКСИБИЛНОСТА КАКО БИТЕН СЕГМЕНТ ЗА ВРЕМЕ НА ФИЗИЧКАТА АКТИВНОСТ. Пишува: Маја Талевска ФЛЕКСИБИЛНОСТА е битен фактор за оптималната состојба на телото на секоја индивидуа. Зголемената флексибилност може да го унапреди квалитетот на живот како и ефикасноста во сите физички активности. ...

Read More »

Во пресрет на летото: Пролетта како најадекватен период за започнување со физичка активност

Било кој период од годината е совршен за започнување со физичка активност меѓутоа пролетта е вистинско време за будење од зимскиот сон и самосвест, за тоа во каква состојба се наоѓа нашето тело. Вежбањето е одличен начин, да се чуствуваме ...

Read More »

Несекојдневно и уникатно фитнес искуство: ANTIGRAVITY FITNESS програма со Маја Талевска

Во согласност со светските стандарди Body Concept продолжува неуморно да ги следи актуелните хит програми. Една од нив е ANTIGRAVITY FITNESS програмата предводена од долгогодишниот пилатес инструктор Маја Талевска која воедно е и прв лиценциран Antigravity инструктор во Македонија. Програмата ...

Read More »

Поинаков концепт за совршена линија: Body Concept студио – проверено најдобри!

На улица Истарска број 33, позади Олимписки базен, се отвори клубот „Body Concept“ кој гарантира поинаков концепт за совршена линија преку ултимативен пилатес, barrefit пилатес и динамичен аеробик. „Body Concept  за мене претставува еден исклучителен предизвик и инспирација во кој мојата ...

Read More »

Нова активна приказна за топ резултати: Динамично пилатес истегнување со Маја Талевска

Покрај вашите рекреативни прошетки во природа, како активен сегмент останува тренингот PILATES BARRE, под водство на Маја Талевска, инструктор во клубот 60 минути. За време на прошетката, оваа година под мотото „Be Wild “(биди дива), клубот 60 минути промовира уште ...

Read More »

Со Ultimate pilates до одлични резултати и посакувана фигура

Пишува: Маја Талевска, професионална балерина и инструкторка по ultimate pilates во клубот 60 минути. Ултимативниот пилатес , всушност изобилува со една поинаква динамична и активна содржина која секако се базира на основните принципи на пилатесот. Преку динамичен стил на класичниот ...

Read More »

Вежбаме со Маја Талевска: Најдобра вежба за целиот абдоменален мускулен корсет

Вежбаме ULTIMATE PILATES со инструкторката Маја Талевска во клубот 60 минути. Оваа е вежба за целиот абдоменален мускулен корсет. Легнати на грб топката ни е помеѓу стапалата, а рацете се пуштени позади главата,од нозете топката ја префрлуваме во рацете ги спуштаме ...

Read More »

Топ 3 вежби со Маја Талевска за затегнат стомак и бутови

Вежбаме со Маја Талевска, инструктор по ULTIMATE PILATES во клубот 60 минути. 1. Странични мускули и внатрешна страна на бутовите Легнете на страна фатете ја топката со нозете, и потпрете се на подлактицата.Стиснете ја топката и подигнете ги нозете колку што ...

Read More »

Вежбаме пилатес со Маја Талевска: Планк на топка за затегнат и рамен стомак

„Во рамките на ULTIMATE PILATES програмата, секако дека е вклучен и часот со големи пилатес топки. Тој за многумина претставува еден вид на задоволство и сензационална рекреативна терапија, бидејќи ги намалува болките во рбетот, ги зајакнува сите мускулни групи ја ...

Read More »