Тег архиви: макпрогрес

Дојди на кафе и локум!

Веројатно еден од најпознатите традиционални деликатеси во Македонија е локумот. Идеален додаток со кафе, но и совршен десерт за оние кои постат, домашниот локум е незаменлив десерт во секој дом. Тоа е мало слатко задоволство од скроб и шеќер, со ...

Повеќе »

Винчинијадата и грижата за вработените е долгорочен императив за Макпрогрес

Традиционално и оваа година Макпрогрес Виница организираше Винчинијада 2018, три дневно дружење на вработените со цел јакнење на тимскиот дух, стекнување взаемна доверба и зближување. Во период од 12-14 октомври, 250 вработени се дружеа во Хотел Регнум во Банско, забавувајќи ...

Повеќе »

Макпрогрес на еден од најважните саеми во САД – Summer Fancy Food Show

Макпрогрес се претстави на најважниот саем од прехранбената индустрија во САД, Summer Fancy Food Show во Њујорк, што се одржа од 30 јуни до 2 јули 2018 година. Компанијата изложи производи од своите брендови Винчини, Натура, Дониа и Фантазија, и ...

Повеќе »

Макпрогрес донира храна за СОС Детско Село за период од 6 месеци

Макпрогрес донира производи во меѓународната невладина организација за социјална заштита на децата –  СОС Детско Село Македонија. Во четвртокот, на 25.01, беше предадена едномесечна донација, каде претставниците од  Макпрогрес нагласија дека приоритет на компанијата, како општествено одговорен субјект, е подобрување ...

Повеќе »