Тег архиви: плати со поезија

Плати со поезија по 5-ти пат го разубави Скопје

18 поети во 8 локали во едно Скопје преку Плати со поезија го променија општеството кон подобро на 1 ден На 21-ви март, светскиот ден на позијата, секоја година светот цути под значајноста на стиховите. Но, под водството на поетите ...

Повеќе »

Плати со поезија и оваа година на 21-ви март во 8 локации во Скопје

Оваа година време е сите да остават телефоните, да си дозволат да се инспирираат од кафето и да го платат со поезија Во свет каде технологијата и интернетот го преземаат секој аспект од животите на луѓето сите се прашуваат како ...

Повеќе »

Плати со поезија, по 4-ти пат (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Традиционално Јулиус Мајнл ја организираше акцијата „Плати со поезија“ на 21-ви март, на Денот на поезијата, по 4-ти пат. Илјадници љубители на кафето се вклучија во уживањето на овој ден исполнувајќи ги бело црвените листови со зборови и стихови кои ...

Повеќе »

„Плати со поезија“ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Лофт, Мајдан, Наргиле, Фонтана, Дион, Центар бар, Баду бар, Џус бар, Сквер21 во Скопје и Чао кафе во Велес се подготвени оваа година да ја поттикнат инспирацијата на секој посетител на 21-ви март, Денот на поезијата, преку традиционалната кампања „Плати со ...

Повеќе »

„Плати со поезија“ на 9 локации во Скопје и Велес

Кафе, инспирација и стихови на Светскиот ден на поезијата. Трета година по ред Македонија повторно е дел од глобалниот настан „Плати со поезија“. По повод Светскиот ден на поезијата, Јулиус Мајнл неминовно и овој пат ќе се потруди да го ...

Повеќе »