Тег архиви: претстава

Во МНТ во тек се подготовките за новата претстава „Најкратки драми на светот“  во режија на Трајче Ѓоргиев

Според драматургот на претставата Дарко Јан Спасов „Најкратки драми на светот“ како наслов на оваа театарска претстава е позајмен од истоимената збирка кратки пиеси издадена пред точно 20 години и е приредена од театрологот Јован Ќирилов. Од изборот на четириесеттина ...

Повеќе »