Тег архиви: шеќер

Вистини и митови за кафеавиот шеќер

Дали знаете кога пазарите што точно купувате? Дали се интересирате за содржината на секој производ или само махинало го одбирате она кое ви се допаѓа? Брзото темпо на живеење и немањето доволно слободно време за подготвување на оброци често пати ...

Повеќе »

Пет најздрави замени за шеќер

Шеќерот не само што е главен виновник за наталожување на килограми и масти, туку е и штетен по здравјето. Пробајте да го замените со овие пет слатки но здрави производи. Стевија Стевија е природен засладувач до сто пати посладок од ...

Повеќе »

5 најздрави замени за шеќер

Шеќерот не само што е главен виновник за наталожување на килограми и масти, туку е и штетен по здравјето. Пробајте да го замените со овие пет слатки но здрави производи. Стевија Стевија е природен засладувач до сто пати посладок од ...

Повеќе »

Вистини и митови за кафеавиот шеќер

  Дали знаете кога пазарите што точно купувате? Дали се интересирате за содржината на секој производ или само махинало го одбирате она кое ви се допаѓа? Брзото темпо на живеење и немањето доволно слободно време за подготвување на оброци често ...

Повеќе »

Топ 5 најдобри и најздрави замени за шеќер

Шеќерот не само што е главен виновник за наталожување на килограми и масти, туку е и штетен по здравјето. Пробајте да го замените со овие пет слатки но здрави субститути. Стевија Стевија е природен засладувач до сто пати посладок од ...

Повеќе »

Здрави овошки со најмалку шеќер

Колку и да е здраво овошјето, со некои видови овошје не треба да се претерува зашто може да содржи многу повеќе шеќер отколку што може да претпоставиме. Додека на листата на овошје што изобилува со шеќер се наоѓаат смоквите, црешите, ...

Повеќе »

Детоксикација: Ослободете се од зависноста од шеќер

Исхраната богата со шеќер може да влијае на срцето и на црниот дроб, па така може да предизвика оштетување како оние кои ги предизвикува алкохол. Вишокот на калории од храната се чуваат во црниот дроб во форма на масти. Ако ...

Повеќе »