Tag Archives: шминкање

Кои се најчестите 5 мејкап грешки и кое е нивното решение?

Девојките и жените се шминкаат минимум еднаш во текот на денот. Иако тоа го прават секојдневно, сепак многумина од нив прават типични грешки при процесот на шминкањето. Погледнете кои се најчестите грешки при шминкањето ПУДРА – погрешна боја на пудрата ...

Read More »

Дрогериите dm подаруваат бесплатна промена на изгледот

Дрогериите dm на сите заинтересирани им подаруваат бесплатна промена на изгледот со помош на најдобрите брендови шминка и под водство на реномирани мејк-ап артисти, на големиот настан кој ќе се одржи на 9 октомври (среда) од 17 до 21 часот во трговскиот центар „Капитол мол“. ...

Read More »

Корисен совет: Вака редоследно се нанесува шминката

Без разлика на тоа колку често се шминкаме, не го познаваме правилниот редослед по кој се нанесуваат производите. Иако можеби ви изгледа смешно сенката за очи да ја нанесете пред пудрата, редоследот до кои се држат професионалните мејк-ап мајстори кажува ...

Read More »