Тег архиви: Сицилија

Сицилија – Што да видите, како максимум да уживате

Славна по гастронимијата, прочуена по колоритноста на малите градови и селца, преубавите песочни плажи и чистото море, Сицилија е идеална дестинација за активен годишен одмор. А доколку сте од оние среќниците кои одморот ќе го поминат таму, еве 12 нешта ...

Повеќе »

Совршен одмор на Сицилија: Таормина

Според легендата, шестиот ден, кога Бог го завршил создавањето на светот, воодушевен од убавината која ја создал, го земал светот во раце и го бакнал. Местото каде што ги спуштил своите усни била Таормина. Кога размислувате за Сицилија првата асоцијација ...

Повеќе »

На летување во Сицилија – 12 работи што не се за пропуштање

Славна по гастронимијата, прочуена по колоритноста на малите градови и селца, преубавите песочни плажи и чистото море, Сицилија е идеална дестинација за активен годишен одмор. А доколку сте од оние среќниците кои летото ќе го поминат таму, еве 12 нешта ...

Повеќе »

На одмор во Сицилија: 12 работи што треба да ги направите

Славна по гастронимијата, прочуена по колоритноста на малите градови и селца, преубавите песочни плажи и чистото море, Сицилија е идеална дестинација за активен годишен одмор. А доколку сте од оние среќниците кои летото ќе го поминат таму, еве 12 нешта ...

Повеќе »

Сите нијанси на сино: Екстравагантен одмор на Сицилија

Со богата историја и култура за која сведочат бројни докази, Сицилија е најголемиот остров на Средоземното море, надарено со исклучителна природна убавина по која е прочуено во светот. Со децении Сицилија е една од најатрактивните туристички дестинации, а со векови ...

Повеќе »