Tag Archives: Солун

Кураторскиот тим на МСУ во работна посета на солунските музеи

Тимот од Музејот на современа уметност Скопје беше во неколку дневна работна посета во неколку водечки институции од областа на современата уметност во Солун. Првиот човек на МСУ, в.д. директорката, Мира Гаќина и дел од кураторски тим, меѓу кои и ...

Read More »

Свечена церемонија на дипломирање на Шефилд во Концертната сала во Солун

Универзитетот Шефилд и неговиот Меѓународен факултет, СИТИ Колеџ, беа домаќини на свечената Церемонија во Концертната сала во Солун. Наградите беа претставени од Заменик Канцеларот на Универзитетот Шефилд, Професор Сер Кит Бурнет, кој беше придружуван од професорите и академските колеги од ...

Read More »