Tag Archives: своч

„Дениција“ првиот македонски Swatch, дизајниран од Зоран Кардула по повод 30 години од независноста на државата

Ова е првиот македонски дизајниран Swatch, кој е дел од платформата „СВОЧ НА КИРИЛИЦА“, потпишан од македонскиот дизајнер и илустратор Зоран Кардула.   „Првата буква од креативната азбука која ја започнавме со оваа платформа, по повод триесетгодишнината од независноста ја издвоивме за познатиот ...

Read More »

Тренд на неделата: Swatch часовник UNLOCK MY HEART

Часовникот UNLOCK  MY HEART на Своч (Swatch) ги спојува вљубените низ целиот свет и засекогаш ја чува нивната љубов. И додека вљубените од сите страни на светот ги закачуваат симболичните катанци на оградите славејќи ја вечната љубов, со катанчето на ...

Read More »

Своч повторно не враќа во 80-те

Да се забавуваме како да е  1983 година! За носталгичарите за ретро стилот, оние кои знаат да уживаат во  Брилијантин и Флешденс, кои потпевнуваат на „Livin’ on a prayer” додека брзаат на работа со слушалки во уши, за кои Мадона е ...

Read More »

Своч во предизвик на луксузот

Своч (Swatch) е бренд кој отсекогаш покажувал време со емоции. Дали преку дизајнот или пак преку креативноста, Своч отсекогаш им давал можност на своите уметници да се изразат на најмалото платно на светот, платна носени од милиони луѓе, а секое ...

Read More »

Галери Лафает украсена со огромна елка од Своч и сцени од Убавицата и ѕверот

Париската прочуена Галери Лафает, една од најимпресивните стоковни куќи во светот, деновиве е срцето на европската шопинг манија. Празничната атмосфера заведува да ја оставите и последната паричка, а сепак да си заминете еуфорично-задоволни.  

Read More »