Тег архиви: улична мода

Haute стил на улиците од Couture ревиите во Париз

Оваа сезона фенси стилот беше неизбежен на париските улици за време на ревиите на висока мода во Париз. Освен ѕвездите кои ги окупираа првите редови, не толку познатите гости го покажаа својот беспрекорен стил и чувство за комбинирање на трендовските ...

Повеќе »

Мода на улиците: Надвор од пистите на Модната недела во Њујорк

Набиен распоред на ревии и непредвидливо време, но тоа не е причина да не се искористи еден ваков важен моден настан за да се покаже сопстевниот стил. Прекрасни модни комбинации зад сцената на Модната недела во Њујорк. Нема да ги ...

Повеќе »

Street fashion – Мода од улицата

Уличната мода (Street Fashion) е мода која не потекнува од познати модни куќи или модни креатори, туку од обичните луѓе. Нејзината популарност е доказ дека и меѓу обичните луѓе, кои се вљубеници во модата, има безброј креативни личности со изграден ...

Повеќе »

Улични модни икони по избор на Ден Роберст

Обично, трендови се пренесуваат од модните писти на улиците, но постоењето на уличниот стил покажува дека понекогаш протокот може да биде и обратен. Стилистот Ден Робертс е посветен на теми како да се промовира најдоброто од уличниот стил. Од Њујорк ...

Повеќе »