Tag Archives: уметност

Кога уметноста служи како модна сцена

Може ли да има подобра сцена за претставување на една дизајнеркса колекција отколку уметничката сцена? На наше задоволство, се почесто модните писти се трансформираат во уметнички перформаски вклучувајќи и уметнички инсталации. Со цел да го привлечат вниманието на своите нови ...

Read More »

За само две минути ќе се вљубите во уметноста на пурите

Постои добра причина зошто „како се подготвуваше…“ видеата се многу популарни. Секој сака да ѕирне зад сцената. Па дури и кога станува збор за тоа како се подготвува една кампања за врвни пури. Цели 65 години, пурите Коен Ховенс се ...

Read More »

Еуролинк осигурување ќе избира најдобра фотографија на тема „Емотивната страна на културата“

Од 15 октомври до 15 ноември 2014 год. сите љубители на добрата фотографија, аматери и професионалци, ќе можат да учествуваат на фото – натпреварот со авторски фотографии од овековечени моменти од концерти, претстави, перформанси и други културно-уметнички и забавни манифестации. ...

Read More »

Сликарот на ноевските вратови кој танцувал гол

Црномурестиот италијански евреин, последната роматична елеганција на Монмартр со истанчен поетски нерв, олицетворение на романтичен неред. Евреин во бучниот артистички Париз како двоен аутсајдер. Се преставувал: “Јас сум Модилјани, Евреин …”

Read More »