Тег архиви: унгарски

Гулаш на унгарски начин

Размислувате за совршен викенд ручек? Еве една идеја – дегустирајте го унгарскиот гулаш кој со својот извонреден вкус (и мирис) никого не остава рамнодушен. Потребни состојки:  750 грама свинска кртина 100 грама свинска маст 150 грама кромид 20 грама лук ...

Повеќе »

Совршен гулаш по оригинален унгарски рецепт

Размислувате за совршен неделен ручек? Еве една идеја – дегустирајте го унгарскиот гулаш кој со својот извонреден вкус (и мирис) никога не остава рамнодушен. Потребни состојки: 750 грама свинска кртина 100 грама свинска маст 150 грама кромид 20 грама лук ...

Повеќе »