Tag Archives: уредник

Кој е Едвард Енинфул? Првиот маж – уредник на британскиот „Вог“

Модниот свет ја слушна веста за доаѓањето на Едвард Енинфул на челото на британскиот Вог, а станува збор за маж што е првпат во историјата назначен за уредник на модната библија. Што знаете за него? Роден е во Гана, но ...

Read More »

Италијанскиот Вог има нов уредник (и тоа маж!)

По тажната вест за смртта на долгогодишната и авангардна уредничка на италијанскиот Вог, Франка Соцани, познатото списание пред неколку дена доби нов главен уредник. И покрај очекувањата дека нова уредничка ќе биде (вообичаено за Вог) жена, за главен уредник е ...

Read More »