Тег архиви: вакцинација

Како ефикасно да се заштитиме од сезонскиот грип?

Пред нас e период од годината кога особено внимание треба да посветиме на својот имунолошки систем. Наглите промени на времето, со температурни разлики од 20 и повеќе степени, високите температури за овој период од годината се причина за развивање на ...

Повеќе »

Четиривалентните вакцини против грип обезбедуваат најширока можна заштита од грип

Вакцинацијата против грип е најефективниот начин за спречување на болеста и нејзините тешки форми кои можат да доведат до хоспитализација и смрт Вчера, во Француската Амбасада во Република Македонија, во присуство на медицинската јавност се одржа медицинска конференција за важноста ...

Повеќе »