Тег архиви: водич за здравје

Тибет, уметност на лечењето

Тибетската медицина е една од најстарите традиции во светот, со историја од над 3.500 години. Постојат повеќе добро етаблирани практики како што е, на пример, употребата на остатоци од јачмен од Чунг (тибетско пиво) врз отечени места, пиење на топла ...

Повеќе »

Веганство и најважните совети за да бидете во чекор со овој тренд

Веганството измина долг пат од своите скромни почетоци и сега е избор на многумина познати личности кои се одлучија од својата исхрана да ги исфрлат сите производи од животинско потекло. Меѓутоа, пред да се одлучите да се откажете од сите ...

Повеќе »

Бидете паметни на маса

Зошто не би можеле да и’ одолеете на храната? Препознајте ги причините поради кои премногу јадете и ќе ги зголемите своите изгледи успешно да ја спроведете својата диета.

Повеќе »