Тег архиви: здив

Витаминска бомба: Напивка која го остранува непријатниот здив

Не е мал бројот на луѓе кои ги мачи непријатниот здив, иако редовно ја одржуваат хигиената на устата. Наместо постојано да носите со себе мастики за џвакање, еве едно решение кое има долготраен ефект. Освен што го отстранува непријатниот здив, ...

Повеќе »

Не сакате непријатен здив, избегнувајте ги овие намирници

Непријатниот здив не го предизвикуваат само познатите намирници кромид или лук. Непријатната миризба од устата можат да го предизвикаат дури и некои производи за кои сметаме дека помагаат во освежување на здивот. На пример, мастиките за жвакање со вкус на ...

Повеќе »