Tag Archives: здравје

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Многу топло време, не излегувајте без потреба од дома!

Многу топло време пред нас. Внимавајте на здравјето, не излегувајте од дома без потреба, а дополнително ваквиот период на многу топло време се одразува и на квалитетот на сонот.  Под влијание на МНОГУ ТОПЛАТА воздушна маса од Африка, и понатаму ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: По спарното време – невреме, како да се заштитите од анксиозноста што ја носат променливите температури

Повторно нагли промени на времето. По високите температури, сончев период, како и пораст на температурите ни доаѓаат повторно дождови и краткотрајно невреме, во попладневните часови.   Затоа внимавајте на здравјето, зашто во ваков период на променливо време, може да почувствуваме раздразливост ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Лошо влијание на сонцето, огромен УВ – индекс

Повторно нагли промени на времето. По сезоната на поројни дождови, засилен ветер, и невереме, следува сончев период и стабилизирање на времето, како и пораст на температурите.  Затоа внимавајте на здравјето, зашто во ваков период на променливо време, може да почувствуваме ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Поројни дождови, грмежи, засилен ветер, па нагла промена – внимавајте на здравјето!

Продолжува периодот на дождови! Но, и покрај тоа што ќе врне, ќе биде забележан раст на температурите. Затоа внимавајте на здравјето, зашто во ваков период на променливо време, може да почувствуваме раздразливост и анксиозност, која се одразува и на квалитетот ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Утре -најтопол ден, па следува НАГЛА ПРОМЕНА, внимавајте на здравјето!

Пролетта е во полн ек, но температурите се веќе летни! Останува трендот на високи температурите, а утре (недела) ќе го помниме денот по горештината – станува збор за најтопол ден во годината до сега. Од понеделник пак, нагла промена на ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Спарнина и тешко време, внимавајте на здравјето! Еве кога се очекува стабилизација на времето

Пролетта е во полн ек, но температурите се веќе летни. Останува трендот на високи температурите, а на некое места во Македонија ќе достигнат и до 33 степени. Спарнината пак и нестабилното време се причина повеќе да внимавате на здравјето, зашто ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Нова промена на времето, голема жештина! Внимавајте на здравјето!

Пролетта е во полн ек, но по овие посвежи денови ни доаѓа нов пораст на температурите! Ќе биде забележан значителен раст на температурите, а на некое места во Македонија ќе достигнат и до 35 степени! Затоа внимавајте на здравјето, зашто ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Продолжува периодот на дождови! Еве на што да внимавате најмногу!

Продолжува периодот на дождови! Но, и покрај тоа што ќе врне, ќе биде забележан раст на температурите. Затоа внимавајте на здравјето, зашто во ваков период на променливо време, може да почувствуваме раздразливост и анксиозност, која се одразува и на квалитетот ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Рано летни температури! Како промените влијаат на здравјето?

По ветровите, дождовите и значителниот пад на температурата во екот на пролетта пак следува нова нагла промена на температурите – СОНЦЕ и ЗНАЛИТЕЛНО повисоки температури. Во ваков период на страшно променливо време, може да почувствуваме раздразливост и анксиозност, која се ...

Read More »

МЕТЕО СО СЛАВЧО&ЗДРАВЈЕ: Сончев период, па пак многу студено време, како да ја надминете вознемиреноста?

Променливото време продолжува и во следните денови. Променливото, а студено време, влијае на расположението, на раздразливоста, но и на квалитетот на сонот. Докажано е дека при промени на времето, често се соочуваме со нарушено спиење, плиток сон или пак проблеми ...

Read More »