Tag Archives: женска трка

Авицена Женска трка успеа во мисијата да ги направи спортот и здравјето секојдневие за илјадници жени

Седмото издание на Авицена Женска трка успеа да ги изненади сите. Од бројот на учеснички до големата позитивна енергија која се прошири низ Скопје. Како предвесник на Виз Ер Скопски маратон, Авицена Женска трка го истакна значењето на трчањето. Околу ...

Read More »

Над 1.500 жени трчаа во Градскиот парк за промоција на спортот и здравиот живот

  Повеќе од 1.500 жени, меѓу кои имаше рекреативни тркачи, мајки со бебиња во колички, професионални атлетичарки, жени со своите миленици, девојчиња и пензионерки, беа дел од денешната Авицена Женска трка што се одржа во Градскиот парк во Скопје. Стартот ...

Read More »

Околу 1000 учеснички трчаа на женската трка пред големиот Скопски маратон

  Околу 1000 натпреварувачки денес учествуваа на големата женска трка која се одржа во Скопје и истрчаа два километри околу езерцето во Градскиот парк. На најдобрите во неколку возрасни категории им беа доделени медали и дипломи, а беше организирана и ...

Read More »