Tag Archives: „Жито Лукс“

Новитет на пазарот – Ѓевреци со уникатни вкусови од Жито Лукс

  Жито Лукс започна со производство и продажба на ѓевреци, збогатувајќи ја понудата на пазарот со четири нови вкуса ѓевреци. Класичен, ‘ржан, ѓеврек со маслинки и ѓеврек со суво грозје е новитетот од најголемиот производител во мелничко – пекарската индустрија ...

Read More »

Жито Лукс донира производи за бездомниците

Жито Лукс донира производи за помош на бездомните лица погодени од ниските температури и снежните врнежи. Помошта се состои од прехранбени производи со кои ќе се задоволат дневните потреби на овие лица и истата ќе биде доставена до пунктовите за ...

Read More »

Жито Лукс со вредна донација го одбележува 70-годишниот јубилеј

  Спирометри и инхалатори за Детската клиника и апарат за рано откривање на туберкулоза за Институтот за белодробни заболувања кај децата во Козле, е најновата донација од Жито Лукс. Најголемиот производител на леб и брашно во земјава, крајот на мината ...

Read More »

Жито Лукс ја проширува Нутри програмата со нов леб и бисквити

 Познатиот бренд Нутри од Жито Лукс ги претставува новите Нутри интегрални и овесни бисквити и Нутри лебот со 6 семиња. „Нутри линијата се покажа како навистина посакувана и погодна, посебно за потрошувачите со специфични барања, и токму затоа ја прошируваме ...

Read More »

Сендвич бисквити – нов производ од Жито Лукс

Два типа на сендвич бисквити се новите производи од Жито Лукс. Со нивното пласирање на пазарот, компанијата ја прошири својата веќе постоечка понуда во сегментот бисквити. „Со неодамнешното лансирање на бисквитите и чоколадните колачи го проширивме нашето портфолио во нова ...

Read More »

Доставен првиот дел од донацијата на Жито Лукс за Детскиот оддел во Клиничката болница во Тетово

  Детскиот оддел во Клиничката болница во Тетово го доби првиот дел од донацијата од Жито Лукс. Новата опрема се состои од душеци за креветчињата и дел од медицинската опрема која што беше неопходна за потребите на одделението. Донацијата е ...

Read More »

Жито Лукс со донаторска кампања за Детското одделение во Тетовската болница

  Македонска компанија Жито Лукс заедно со граѓаните од Тетово ќе ги подобруваат условите во Одделот за детски болести при Клиничка Болница Тетово.  Со секој купен производ на Жито Лукс, во Тетово, се донира за реновирање на Одделот за детски ...

Read More »

Жито Лукс донираше производи за децата со и без хендикеп од Театар без дискриминација „Игри без маски“

„Целта на оваа донација е да го одбележиме Светскиот Ден на детето и да се обидеме овој ден да го направиме посебен за сите деца, без дискриминација. Овој пат, нашата поддршка ја дадовме на Театар без дискриминација „Игри без маски“ ...

Read More »

Нови бисквити од Жито Лукс: Одлични за десерт, идеални во рецепти и со топли напитоци

Најголемиот македонски производител на леб Жито Лукс, која на пазарот успешно функционира како лидер веќе седум децении, го проширува своето производствено портфолио со осум нови производи во сегментот бисквити. „Анализата на пазарот покажа потреба од нова понуда на пазарот за ...

Read More »

Здрава храна: Нов леб со домати и босилек

Најголемиот производител на леб во земјава, Жито Лукс, ја прошири својата палета на производи со лансирањето во продажба на уште еден леб во медитеранското семејство – Медитерано со домати и босилек. Мешавината на ладно цедено маслиново масло, домати и босилек ...

Read More »