Цирих е на 4-то место

Топ 10 најскапи градови во светот

Цената на недвижнините скока од ден на ден. Работните места и се што им е потребно за нивниот начин на живот мора да им бидат на дофат на рацете…, проверете кои се најскапи градови на светот.

Глумците кои се селат во Лос Анѓелес со причина сакаат да бидат баш таму. Секој град на светот може да ви понуди специфични работи кои другите ги немаат, покрај оние стандардните на кои сите сме навикнати.

Истражувањето кое вклучува анализа на цената на млекото, лебот, недвижнините и др, ја претстави листата на најскапи градови. Пет од нив се наоѓаат во Азија.

На 10-то место е Тел Авив, каде литар млеко чини 1, 61 долари, а лебот – 2,21 долари.

На 9-то место е Лос Анѓелес, млекото чини 1,5 долари, а лебот чини 3,5 долари.

На 8.место е  Копенхаген, млеко – 1,24 долари, леб 2,71 долар.

7. место Њујорк – млеко – 1.17, леб 3,82

6.место, Женева – млеко- 1,67, леб -3,31

5.место, Осака – млеко 1.60, леб 1,50

4.место е Цирих – млеко 1,74, леб 2,72

3.место Хонг Конг – млеко 2,87, леб – 2,31

2.место Париз – млеко – 1,30, леб – 1,66

На 1-то место е Сингапур, млеко – 2, 28 долари, леб – 1,45

x

Check Also

Каков хотел може да очекувате? Еве што значат ѕвездичките на хотелите

Сте размислувале ли некогаш како се заслужуваат петте ѕвездички на луксузните хотели? ...