Тренд: Библиотеки на италијанските плажи

Проектот Библиотеки на плажа кој беше лансиран летото 2012 година продолжува да биде тренд на италијанските плажи.

kniga817

На голем дел од популарните италијанските плажи се поставени библиотеки, а туристите можат бесплатно да земат книга и да ја вратат после поминатиот ден на плажата.

????????

Проектот Библиотеки на плажа, кој има цел да ја подигне читателската култура и да промовира автори,  беше лансиран во 2012 година, а по двегодишниот успех станува се помасовен летово опфаќајќи дури 200 библиотеки поставени на 200 популарни плажи.

knigi 123

Дополнително, секојдневно се организираат и промоции на книги на штандовите на монтажните библиотеки, па гостите на плажата имаат можност и да позборуваат со авторите.

x

Check Also

„Со точак во Пастел“: Пастел организира акција со велосипед за намалување на загадувањето на околината

Ресторан Пастел и Пекарница Пастел организираат креативна кампања во месец септември насловена ...