Трендовски велигденски јајца во пруги

Омбре стилот на боење на јајца годинава е надвладеан од пругастиот, исто како што е случајот со гардеробата. Пругите се изборија повторно за своето „парче сонце“ под ведрото пролетно небо.

ve1

Прво, сварете ги јајцата и оставете да се изладат и исушат. Потоа, завиткајте ги јајцата со ластичиња во различни бои , на неколку места. Употребете 5 до 10 ластичиња за едно јајце.

ve 90

Таквото јајце потопете го во боја и обоите го на вообичаениот начин, а потоа оставете го да се исуши.

Откако сосема ќе се изладат, од јајцата отстранете ги ластичињата. И ќе добиете велигденски јајца со пруги.

x

Check Also

Помеѓу науката и технологијата: Нови иновативни производи како подобро решение за пушачите  

  Долго очекуваниот крај на 2020-та година, година која популарно е прогласена ...