Трета самостојна изложба на инста инспиративни фотографии од #botovacha

Во среда, со почеток во 21 часот, на терасата на покривот од катната гаража „Македонска фаланга“ во Скопје ќе се одржи третата по ред изложба со избор на објавени Instagram фотографии од Слободанка Тренчева – Боте, #botovacha.

photo

Фотографиите се поврзани со искуства и емоции и преставуваат сведок на различни патувањата, како и на секојдневните моменти уловени со телефонот на Боте, нашата позната македонска инстаграмџика. #botovacha ја спои модерната фотокултура со класичните изложби и ова преставува еден нов и интересен правец на фотографијата.

photo-7

Некогаш кога нешто ЗАБЕЛЕЖУВАМЕ, тогаш ФОТОГРАФИРАМЕ. Некогаш кога ФОТОГРАФИРАМЕ, тогаш ЗАБЕЛЕЖУВАМЕ“, истакнува Антони Мазневски, академски сликар и куратор на овој несекојдневен и интересен артистички настан.

photo-6

За дополнување на #instacool атмосферата со музички перформанс ќе се погрижат DJ Зоки Бејбе (instagram/zokibejbe) и DJ Вишко (instagram/wish.ko), со поддршка од специјалниот гостин ДЈ Арки Нон од Грција.

photo-2

Ваквите промоции преставуваат стимул за сите оние што постајно фотографираат со телефонот и дополнителен кураж своето искуство и секојдневние да го прикажат преку самостојна изложба како тоа што Боте го прави веќе трета година по ред.

photo-1

photo-3

photo-4

photo-5

photo-11

photo-9

x

Check Also

Чиста рерна е тајната на вкусните и квалитетни оброци, а рерната која се чисти сама е сон на секој готвач

 Најновата Samsung NV7000N двојна рерна е кујнски моден додаток кој секој би посакал ...