Трикови за фотографирање со мобилниот телефон како вистински професионалец

Сите сакаме да фотографираме со нашите мобилни телефони, но како тоа да го правиме како вистински професионалци? Ви претставуваме неколку трикови кои ќе придонесат да имате совршена фотографија:

  1. Вистинката светлина = внимавајте на светлината бидејќи најубавите фотографии најчесто се на дневна светлина рано наутро или доцна попладне. Денот со своите природни зраци ги оплеменува фотографиите со совршена светлина.

  2. Заборавете на зумирањето = подобро приближете се до објектот кој треба да го фотографирате отколку да зумирате. Тоа го намалува квалитетот на фотографијата, а со тоа се намалува сериозноста на вашиот пристап кон фотографирањето.
  3. Спонтаноста е кул = изненадете ги луѓето околу вас и фотографирајте ги скришум. Спонтаните фотки се кул, а со тоа и сите фотографии ќе бидат различни и убави.

  4. Фокусирајте се на важните детали = не фотографирајте се што ќе погледнете без целина и идеја, Подобро фокусирајте се на поважните нешта кои ќе имаат смисла и причина за фотографирање.
  5. Уредете ги фотографите = одберете ги најдобрите фотографии и едитирајте ја најубавата. Така вашите профили на социјалните медиуми ќе содржат само квалитетни фотографии и профилот ќе ви изгледа како на вистински професеионален фотограф.

  6. Подготвени за фотографирање = секогаш, секаде! Имајте ја замислата и желбата, не го чекајте моментот за добра фотографија туку создаедете добри фотографии од секој момент. Тоа е вистинската одлика на добрите фотографи!
x

Check Also

Халкбанк со поддршка на „Дајте музика“ и песната „Грин форсес“ која в недела ќе нѐ претставува на Јуниор Евросонг

Проектот „Дајте музика“ и песната „Грин форсес“ со која познатите ликови од ...