Уметност на соработката: Ботега Венета есен/зима 2013 (ВИДЕО)

За  креативниот директор на Ботега Венета, Томас Маер, природен избор за кампањата есен-зима 2013/2014 беше познатиот уметнички фотограф Ралф Гибсон за да претстави длабока контекстуализација и контраст на надреалното.

Гибсон е познат по сликите кои претставуваат комбинации на тензии и енергија, а особено е актуелен по неговите фотографски книги.

„Тој има способност да ги следи своите инстинкти и така да одговори спонтано на поставената задача, при тоа создавајќи нова форма на изразување. Токму таа нова форма беше неопходна за будење на емоции, а емоциите се цел на нашата кампања“, вели Маер.

x

Check Also

Кралски изглед на денот: Плисираната сукња на Летиција од Шпанија

Летиција од Шпанија, 49, е неприкосновена во модната естетика која инспирира. Овојпат ...