Вечерва во МКЦ – претставата „Орестија 1/4“

Вечерва со почеток од 20 часот во МКЦ (сала 25 мај) ќе се одржи изведба на претставата „Орестија 1/4“.
Претставата е дел од The Chorus Project – проект поддржан од Креативна Европа (Creative Europe), во копродукција на МКЦ – Скопје, Апстарт театар (Upstart Theater) од Лондон, Патос (Pathos) од Минхен и Театар Ам Ленд (Theater am Land) од Грац.
ИГРААТ
Орест – Стефан Вујисиќ
Електра – Наталија Теодосиева
Хороводецот – Жарко Јовановиќ
Клитајмнестра – Драгана Лошкова
Ајгист – Димитрија Доксевски
Билетите се достапни на билетарница во МКЦ и оnline преку bileti.mkc.mk

x

Check Also

Промоција на „Јас сум Цако“ од Александар Матовски – Цако во кино „Фросина“   

Промоција на стихозбирката „Јас сум Цако“ од Александар Матовски – Цако, ќе ...