Велигденски декорации со цвеќиња

Традиционално за велигден се бојат јајца, се подготвуваат кошнички со украси, а наједонставен и најефектен начин на декорирање на просторот е да појдеме на пазар по даровите од природата. При тоа, мислиме на цвеќе, гранчиња и гранки, кои многу ефектно ќе изгледаат во собата особено ако се дополнат со уште некои детаљи.

lale 77

Лалињата се многу погодни за декорација. Направете букет од природни лалиња, ставете го во помала ваза со вода, а потоа вазата ставете ја во поголем стаклен сад кој ќе го наполните со велигденски јајца или шарени бонбончиња.

veli 557

veli 7

На букетот со лалиња може да му додадете моркови за повпечатлив изглед. Всушност, на сите цветни аранжмани можете да додавате фигури од зајчиња и птички.

lale 5

Уште една впечатлива декорација со цвеќиња е да употребите хартиена кутија за јајца, во неа да наредите мали чашки со вода, а во нив да ставите цвеќиња.

lale 9

Како вазни за цвеќенцата може да послужат и самите луспи од јајца, наполнети со вода.

lale 98

Гранките даваат истотака безбројни можности за украсување. Декорирајте ги со птички и на нив наместо плодови нека висат украсните јајца.

lale 55

Рустикалните декорации се годинава во тренд. Проверете во подрумот што може да послужи како дел од декорот, на пример, некоја стара дрвена столица или пак, кофа.

Инспирирајте се од фотографиите.

lale 3

veli 79

veli 1

veli 55

x

Check Also

Чиста рерна е тајната на вкусните и квалитетни оброци, а рерната која се чисти сама е сон на секој готвач

 Најновата Samsung NV7000N двојна рерна е кујнски моден додаток кој секој би посакал ...