Велигденско украсување на трпезата со платнени салфетки

Велигденската трпеза е целата во симболите на големиот празник, морковчиња, пилиња, јајца…, а платнените салфетки на масата за свечениот неделен ручек, можат да ја „одиграат“ главната улога во декорирањето.

Во фотогалеријата ви претставуваме повеќе идеи за инспирација.

Видеата ви презентираат како на лесен начин од платнена салфетка да направите гнездо за велигденските јајца, роза, зајче и елегантен џеб за приборот за јадење.

x

Check Also

Еко-Свест: Дрвото можеби грее најевтино и најубаво, но е тивок убиец

Поради намалената економска моќ дури три четвртини од населението во земјава се ...