(Видео) Азовското Море го „нападнале“ илјадници медузи

Жителите на Јејкс во Краснодарскиот крај на Русија биле сведоци на необична слика – илјадници медузи го „нападнале“ брегот на Азовското Море.

Луѓето кои го виделе овој необичен феномен објавиле снимки на социјалните мрежи.

Како што навеле мештаните, во водата имало толку многу медузи што не се гледало дното. Изгледа иако медузите обично доаѓаат до брегот во текот на летото, оваа година одлучиле да го посетат на почетокот од октомври.

x

Check Also

Патувачкото кино на „МакеДокс“ 2021 во Штип, следуваат Кочани и с.Оризари

Патувачкото кино на „МакеДокс“ годинава го смени својот формат и се одржува ...