Викенд во Крушево со Taste Крушево – Фестивал на храна и култура

Фестивалот за храна и култура Taste Крушево е отворен настан за сите посетители. Започнува в петок, 27-ми септември, а ќе трае до недела.

Сите присутни на Фестивалот ќе имаат прилика да дегустираат храна, да се забавуваат на предвидената забава за сабота вечер и да бидат дел од турата околу културните знаменитости.

Целта на првиот фестивал на храна и култура, пред се’, е привлекување на туристи во Крушево.

Во продолжение, прочитајте што ќе се случува.

x

Check Also

Трет европски филмски предизвик – победникот ќе оди на филмскиот фестивал во Венеција

European Film Challenge е иновативна платформа, што ја поврзува најголемата заедница на ...