Виртуелна Мет гала, за првпат во историјата

За првпат големиот моден и уметнички настан во организација на њујоршкиот музеј за современа уметнот Метрополитен во соработка со модното списание Вог, односно уредничката Ана Винтур, Мет-Гала не се одржа на традиционален начин. Настанот беше откажан поради пандемијата од Ковид-19.

Годинешната тема на настанот беше „About Time: Fashion and Duration“ со фокус на модната цикличност и промените во последните 150 години. Освен минатото, се сумираа и сегашноста и иднината и се претскажуваше и заклучуваше што се променило, што останува исто и што допрва доаѓа.

Виртуелната верзија на Мет-гала се случи традиционално во првиот понеделник од мај.

 

x

Check Also

Кралицата Летиција во точкаста блуза од MANGO

Шпанската кралица Летиција и кралот Филип VI. го посетија спортскиот центар „Чентро ...