Витаминка со К – 15 за своите вработени пред Илинден

Витаминка АД Прилеп донесе одлука за исплата на К-15 на своите 570 вработени. Денеска се извршува исплатата на средствата линеарно на секој вработен по 10.000 денари.

Оваа одлука на менаџментот е само продолжување на досегашната практика на работење на компанијата. Компанијата беше една од првите што се зачлени во Третиот пензиски фонд, што им овозможи на своите вработени дополнителни бенефиции за поголема пензија и акумулирање на финансиски средства, како и исплата на К15 меѓу првите во државата последните неколку години.

 

x

Check Also

Почнува продажбата на Huawei P40 Pro и на македонскиот пазар во пакет со Huawei Watch GT 2, 50 GB меморија на Cloud и Huawei VIP Service

Предводникот на серијата P40 – Huawei P40 Pro, објавен вчера на глобалниот ...