Внатрешноста на воинот: Машката страна на јогата

Кога луѓето мислат на машки јога- практиканти, ретко ги замислуваат како овие кои се вклучени во Календарот јога мажи за 2015 година. Тоа е така бидејќи првата асоцијација за мажите кои вежбаат јога најчесто се поврзува со егзотичните учители со долги бради и испоснички слаби.

joga 6

Но оваа серија на фотографии фрла сосема поинакво светло на машките практиканти на јогата.

joga 7

Фотосесијата е фотографирана од Ејми Гоален,  а овој календар може да се смета за претходник на еден поголем проект. Фотографката здружена со писателот Џилијан Де Во, веќе работат на книгата „Внатрешноста на воинот- Машкиот страна на јогата” која ќе содржи и серија на интервјуа за практиките и бенефитите од јогата.

„Сакаме ова да биде образовна, инспиративна книга, и да ги открие полезностите од јогата кај машките практиканти “, објаснува Гоален.

x

Check Also

Златни можности со златна картичка на Халкбанк

Поседувањето и користењето кредитна картичка е огромна предност која со себе носи ...