Во неколку чекори до дневен рафиниран изглед и вечерен гламурен изглед

Се разбира, не треба да ја мешаме дневната и вечерната шминка. Шмината преку денот треба да биде дискретна, а навечер може да си дозволиме и понагласена шминка.

sminka 345

Чекор по чекор до рафиниран дневен изглед

  1. Употребете транспарентна пудра како основа. Потоа, нанесете камена пудра во посветла нијанса.
  2. Внимателно нанесете на врвот на капаците молив за очи во црна нијанса.
  3. Усните премачкајте ги со сјаен кармин во смирена темно розова нијанса.
  4. На образите нанесете дискретно од руменилото во нијанса на кајсија

sminka 12

Гламурен изглед за вечерни пригоди

  1. Нанесете од основата за околу очи за да го „маскирате“ уморниот изглед или евентуаните подочници. Ќе добиете сјајност, а воедно и ќе ги нагласите очите.
  2. Потоа, нанесете течна пудра во посветла нијанса од вашиот природен тен.
  3. Следете ја контурата на очните капаци со моливот (црн) за очи, а потоа истакнете ги трепките со маскара во темно црна нијанса. Избегнувајте ги оние за драматичен изглед.
  4. Обликуваните тенки веѓи задолжително потенцирајте ги со маскарата за веѓи.
  5. Употребете црвен кармин со бордо или цигла нијанса.

x

Check Also

Burberry лансираше нов женски парфем – Her

Her е нов женски парфем од луксузната модна и козметичка марка Burberry.  За ...