Во што ќе биде облечена Јана Бурческа на настапот на Евросонг

Јана Бурческа на настапот на Евросонг ќе носи креација од модната дизајнерка Антонија Ристовска. Станува збор за црн мини комбинезон со реси.

Антонија Ристовска

„Навистина е голем предизвик за мене да креирам костим за настап на грандиозната сцена како што е Евросонгот. Моја олеснителна околност е што со Јана соработуваме неколку години наназад за нејзини сценски настапи и го знам нејзиниот „сенс“ и карактер. И двета бевме со став дека  со креацијата ќе ги нагласиме сите нејзини атрибути. Инаку  костимографијата на Јана  е инспирирана од нејзиниот млад дух,од кореографијата на песната,од сцената и секако духот на Евровизијата.Кога ја слушнав песната, ритамот,кореографијата ја гледав Јана во креација со нагласена силуета, како цврсто и одлучно гази на сцената. Креација во која ке има слободни движења на сцената и да биде минималистичка. Ја одбрав црната боја во комбинација со сребрена боја која асоцира на модернзам, со футуристицки призвук. Креацијата е мини комбинезон  збогатен со светкави реси од мониста“, објаснува дизајнерката Ристовска.

 

x

Check Also

Фолтин на минусни температури ја собра Битола на Зимска приказна

Синоќа во Битола со големиот концерт на Фолтин започна “Зимска приказна” проект ...