Во тренд: Уметнички слики чие платно се живи суштества

Првата изложба на фотографии на тетоважи во Македонија насловена „Мојот живот во мастило“ беше отворена синоќа во кафулето „Барбакан”.

slika 5

 

Организатор на настанот што ја афирмира тетоважата како применета модерна уметност е  марката „Дизел”, а како партнер во проектот се јавува уметникот Симон кој стои позади прикажаните тетоважи.

slika 4
„Дизел” како марка во секоја стилизирана модерна тетоважа препознава многу повеќе од само траги од мастило гравирани на кожата. Зад секоја тетоважа се крие една цела уметничка вселена, интимна човечка приказна раскажана моќно и храбро.
slika 3
Изложбата опфаќа 15 фотографии од кои пет црно бели, а десет во боја, а ќе трае до 26 мај.

x

Check Also

Кралски изглед на денот: Плисираната сукња на Летиција од Шпанија

Летиција од Шпанија, 49, е неприкосновена во модната естетика која инспирира. Овојпат ...