Водич за правилно пеглање на кошули (ВИДЕО)

Ако се грижите за изгледот на кошулата, тогаш не е важна само марката, моделот и кројот, туку и начинот на кој ја пеглате.

kosula 11

Пред да ја испеглате кошулата попрскајте ја со вода. Внимавајте да не претерате со количината на водата, кошулата не смее да биде премногу влажна.

Кошулата секогаш се пегла од внатрешната страна, така ќе се сочува бојата на материјалот. Започнете од ракавите, а педантни мора да бидете особено на местото околу манжетните кое се пегла само со врвот на пеглата.

По ракавите, преминете на грбот, а на крајот се пегла предниот дел на кошулата.

Погледнете го видеото кое детално објаснува како правилно се пегла една кошула за три минути. Има што да се научи од него.

 

x

Check Also

Започна продажбата на HUAWEI MateBook 14s на македонскиот пазар

Потрошувачите кои ќе го купат уредот до 31 јануари 2022 година добиваат ...