Водич за здрав живот и фит форма:Готвење храна без масло и вода? Да, можно е!

Летото е на прагот, се повеќе жени (се разбира, и мажи) бараат начин својата линија да ја доведат до фит форма, но и да го подобрат начинот на живот. Го знаете ли најефикасното решение?

cepter 567

Веројатно, тешко ви е да замислите подготовка на храна без масло и вода? Но, тоа е (и тоа како), можно! А знаевте ли дека научно е докажано дека причината на сите хронични болести е токму во нездравата исхрана и неправилно подготовената храна? Ако тоа го знаете, мора да сте веќе и подготвени да ја промените вашата нездрава навика.

Храната освен што лекува, може сериозно и да ни го загрози здравјето. А луѓето не внимаваат многу како ја подготвуваат храната зашто не знаат дека дебелината, дијабетесот, хипертензијата и срчевите заболувања се само последица на погрешниот начин на готвење.

cepter 345

Знаете ли дека постои сад во кој без вода може да го зготвите зеленчукот зашто самиот зеленчук во себе веќе содржи 90 отсто вода? Знаете ли дека со готвењето во зовриена вода се губат нутритивните вредности на храната, нејзиниот природен вкус и мирис, а дополнително се уништуваат витамините и минералите кои се неопходни за здравјето? Водата всушност ја додаваме за да не ги оштетиме своите неквалитетни садови.

Човекото тело ги користи мастите како гориво, односно 30 отсто од дневната потреба за калории доаѓа од мастите. Сите масти се делат на заситени и незаситени, а незаситените се делат на мононезаситени и полизаситени масти. Незаситените масти се „добри“ и ги има во маслиновата масло, маслото од тиква, сојата и маслото од соја, морската риба и морските плодови. Премногу заситените масти во исхраната пак, можат да доведат до бројни хронични болести како што се срцевите заболувања, дебелина, оштетување на црниот дроб, хипертенизја, па дури и рак.

И сеуште сметате дека месото мора да се пржи во масло? Ние ве уверуваме дека не мора. Маслото се додава за месото да не загори, односно да не го оштетиме неквалитетниот сад за готвење. Но знаете ли дека постои сад во кој можете да го печете месото без да додадете грамче масло? Дали сте слушнале за некои од карактеристиките на паметните Цептер Мастерпис (Zepter Masterpiece) садови?

Револуционерна технологија

Револуционерна технологија

Трослојното акутермно, компактно дно, овозможува топлината рамномерно да се шири, а капакот е дизјаниран така што пареата кружи и останува внатре во садот. Со дигитален термоконтролор ја програмираме посакуваната температура и времето на готвење, а Цептер-алармот ни кажува кога процесот на готвење е завршен. И уште нешто- тука е и Цептер-индукционата плоча за готвење која заедно со супериорниот сад за готвење ја претставуваат револуционерна технологија на 21 век.

Но, најдобро е лично да се уверите. Цептер организира бесплатни часови за готвење, па повлете.

За повеќе информации јавете се во контакт-центарот на Цептер на телефонските броеви 02 3118 663  и 075 341 201

cepter 234

x

Check Also

Крем од банана против упорна кашлица и бронхитис

Неговото дејство е тестирано во третманот на постојана кашлица и бронхитис. Особено ...