За вистинско уживање во вискито: Норлан чаша со двојни ѕидови

За комплетно уживање во овој скапоцен пијалак, потребна е и чаша со многу стил.

Чашата за уживање во виски не треба да биде обична, па оттука и чашите за виски стануваат предизвик за дизајнерите.

noland 2

Норлан чашата за виски е создадена преку процесот на комбинирање на моделирање на динамиката на течноста и биомимикријата, а добиениот резултат е чаша со двојни ѕидови кои дозволуваат вискито во чашата да се движи и да биде во совршен контакт со воздухот.

Контактот на воздухот и вискито пак, е важен зашто дозволува вкусот да се развие пред пијалакот да се испие.

x

Check Also

Мекдоналдс ја предизвикува Гвинет Палтроу со свеќи со миризба на хамбургер

По повод педесетгодишнината, Мекдоналдс објави колекција на свеќи со миризба на хамбургери. ...