Замислете ги силните жени на Фелини во креација на Д&Г (ФОТО)

Федерико Фелини е еден од највлијателните и најпочитуваните режисери на 20-от век. Овој месец е во знакот на 20-годишнината од неговата смрт.

фелини 5

Филмовите на Фелини не само што беа визионерски туку и го носеа бранот на постмодернизмот. Анализи на соништа, игра со фантазија, автобиографски интерпретации и исклучително силни жени – беа столбот на неговите дела.

фелини 4

А ние во негова чест овојпат ги славиме силните жени, насликани од самиот Фелини. Во модерново сценарио најомилените жени на Фелини се облечени во креации на Долче и Габана.

фелини 6

felini 3

felini 2

felini 1

x

Check Also

Златни можности со златна картичка на Халкбанк

Поседувањето и користењето кредитна картичка е огромна предност која со себе носи ...