Заморот прави да бидеме за пет години постари

Стареењето најчесто предизвикува страв кај многу жени, а најновото истражување тврди дека жените се чувствуваат постари за 5,4 години на крајот на еден заморен ден.

Истражувањето е правено на жени над 35 годишна возраст кои имаат прилично напорен ден. Иако на крајот на денот тие не им изгледаат постари на оние кои ги гледаат, истите се чувстуваат во просек за  5,4 години постари. А и кожата им е постара. Истражувањето тоа го докажува со тестирање на кожата на испитаничките. Рузлтат? 7,9 отсто од испитаничките при заморен ден имаат повеќе брчки на лицето, па тоа значи дека не само што се чувствуваат постари туку и кожата станува постара.  Само за еден ден!

 Овој проблем се надминува со редовно 8-часовно спиење, понатаму тврди истражувањето.

x

Check Also

Крем од банана против упорна кашлица и бронхитис

Неговото дејство е тестирано во третманот на постојана кашлица и бронхитис. Особено ...