Збогум ножици, Жан Пол Готје го напушта светот на високата мода

По 50 години кариера, Жан Пол Готје го објави своето пензионирање преку пост на Твитер. Последната ревија на дизајнерот ќе се одржи на 22 јануари во Париз и нема сомнение дека ќе биде ревија а паметење.

Ножици, збогум. Жан Пол Готје со видео на Твитер ја објави својата одлука да си замине од дизајнерскиот свет на висока мода, по 50 години кариера. Сепак, тој ќе биде пристен во модниот и бјути свет преку друга форма, која за сега не ја кажува. „За тоа ќе зборуваме подоцна“, вели креаторот.

x

Check Also

E-banking како ново нормално при користење на банкарските услуги

Во последниве две години, како последица од глобалната пандемија, научивме како паметно ...