Зошто да користите морска сол?

Морската сол содржи повеќе од 80 состојки кои позитивно влијаат на здравјето, кожата
и косата. Еве некои од нејзините карактеристики.

Морската сол има алкализирачко дејство кое помага во балансирањето на нивото на
киселини во телото, со што се елиминира потенцијалниот ризик од фатални болести.
Таа може да го зајакне имунолошкиот систем. Научниците докажале дека редовното
консумирање морска сол растворена во вода може значително да го намали нивото на
лошиот холестерол во телото. Исто така, го контролира крвниот притисок и го
нормализира неправилното работење на срцето.

Дијабетесот може успешно да се третира со морска сол, бидејќи таа помага во
намалувањето на нивото на шеќер во крвта.

Морската сол помага во прочистувањето на крвта. Содржи голема количина витамин Ц
кој дејствува како антиоксидант и ги уништува слободните радикали. Токму поради ова,
морската сол овозможува детоксикација на клетките на кожата преку апсорпција на сите
отровни материи од нив.

Благодарение на минералите присутни во морската сол, косата ќе го добие
посакуваниот волумен.

Морската сол е одлична во бората против првут, дејствува директно на кожата и го спречува нејзиното исушување.

x

Check Also

Донација од Кроациа Осигурување Живот за Детска клиника Скопје

Кроациа Осигурување живот донираше апарат за механичка вентилација – респиратор за Клиниката ...